Kiholms Koloniförening

Tips om studier och studiebesök 

 

 

Studiebesök på Linnéa koloniområde i Bromma

Östra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet bjuder till ett studiebesök hos koloniområdet Linnéa i Bromma som har som femte koloniförening i Sverige uppnått guldnivån i miljödiplomeringen.

För mer information om studiebesöket klicka på bilden nedan.

 

Föreläsning om husvård

Östra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet bjuder till en föreläsning om Husvård den 16 april i Stockholm. För mer information klicka på bilden nedan. 

Föreläsning om invasiva arter 

Östra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet bjuder till en föreläsning om Invasiva arter. För mer information klicka på bilden nedan. 

Introduktion till fröodling:Fröet, att samla, bevara och så

Östra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet bjuder till en föreläsning: Fröet, att samla, bevara och så, introduktion till fröodling. Mer information finns att hitta här:http://ostra.kolonitradgardsforbundet.se/2020/02/03/lar-dig-mer-om-froer/

Våren 2020 guideprogram Naturcentrum i Södertälje 

Naturcentrum i Södertälje bjuder in till naturguidningar och evenemang för att visa upp Södertäljes natur och skapa fina naturupplevelser. 

I Naturcentrums årliga guideprogram kan du läsa mer om vilka evenemang som äger rum under våren 2020: VÅRENS PROGRAM.

 Guideprogrammet finns även att ladda ner HÄR

2019

     

Utbildningskväll om miljödiplomering

Östra Regionen av Koloniträdgårdsförbundet bjuder till en utbildning om miljödiplomering med tips om hur föreningen kan arbeta med miljödiplomeringen i praktiken. Mer information finns här: http://ostra.kolonitradgardsforbundet.se/2019/10/23/anmal-er-redan-nu/Höstens guideprogram Naturcentrum i Södertälje 

Naturcentrum i Södertälje bjuder in till naturguidningar och evenemang för att visa upp Södertäljes natur och skapa fina naturupplevelser. 

I Naturcentrums årliga guideprogram kan du läsa mer om vilka evenemang som äger rum under hösten 2019: HÖSTENS PROGRAM

 

Guideprogrammet finns även att ladda ner HÄR

 

 

Så tar du hand om din skörd

Östras studiekommitté arrangerat en föreläsning ute på Vaxmyra. Den handlar om att ta hand om sin skörd. Platserna är begränsade och för mer info om avgift och anmälan se HÄR.

 

Trädgårdsfest i Tensta

Missa inte årets trädgårdsfest i Nydalsparken, Tensta, den 24 augusti!

Arrangörer är nätverket Peppar & Pumpa, Tensta konsthall och Studiefrämjandet i samarbete med Järvas koloniföreningar. Programmet hittar du genom att klicka på länken nedan:

https://www.ortenodlar.se/2019/08/02/nu-ligger-programmet-uppe/

 

Östra regionen bjuder till studiebesök i Rosenhill 

Östra regionens Studiekommitté bjuder till en utflykt till Rosenhills musteri ute på Ekerö den 17 augusti. För mer information och anmälan klicka HÄR