Kiholms Koloniförening

Reportage & kåserier säsong 2012, välkommen med ditt bidrag !

 

                                                                              


Dammstädning eller snöröjning ?

2012-03-20

Som ni kanske vet så ligger det en stor damm uppe i 1:ans område, där sommarvattnet förvaras innan det pumpas ut i området. Varje år måste dammen rengöras från jord, smuts, löv och kvistar innan den kan fyllas upp för säsongen. Uppgiften med att rengöra dammen har legat på ” Ettans” område.


 Dammstädning, bild från förra året då värmen var med oss !

 

I år var det bestämt att lördagen den 14 april när vårsolen värmde och fåglarna kvittrade så skulle dammen rengöras. Men förutsättningarna blev inte riktigt så, vi alla vaknade på lördagsmorgonen med en vit vy utanför fönstret, det SNÖADE, blåste och var kallt och”snorhalt”.


 

Det var fem tappra som anslöt på lördagsmorgonen, Martin Westin Rosen ny ägare till stuga 15 hade till och med åkt kommunalt från Örnsberg för att ställa upp denna dag !

 

De gjorde ett tufft jobb, pumpade ur snöslasket och regnvattnet ur dammen, rengjorde med kvastar och spadar medan snöstormen piskade på, vilka hjältar !


Hoppas ni fick tillbaka värmen ganska snart !


Vi vanliga varmblodiga som endast existerar när solen skiner tackar er från hela vårt hjärta, att ni offrat ert liv och  halkat omkring i dammen och kylan för att vi alla ska få nyttja sommarvattnet när säsongen börjar !


Text och tack / Eva Carlsson hemsidan