Kiholms Koloniförening

Reportage & kåserier säsong 2013,

välkommen med ditt bidrag!

 

 

Vattnets hjältar!

 

 

2013-04-26


 

Sjövattnets väg till våra vattenposter är en spännande historia som vi kanske inte tänker på när vi står där med vattenslangen i handen och vattnar en ljummen sommarkväll eller diskar efter middagen!

 

 

Sommarvattnet som vi vattnar med pumpas först upp från Mälaren, ända upp till dammen som ligger i skogen på den högsta nivån vid område 1. Sen rinner vattnet ut med självtryck i ledningar till våra vattenposter i området.

 


 

Säsongen börjar med att dammen måste rengöras från kvistar, lera, barr m.m. Det brukar vara medlemmar från 1:ans område som sköter det. I år var det "finska gänget" Anders, Bror, Markus och Paavo som städade dammen så fin!

Arne Dillström vår vattenguru håller alltid ett vakande öga på vattenförsörjningen hela sommaren. Systemet börjar få några år på nacken, ledningar, kopplingar och kranar börjar bli lite slitna. Underhållsarbete pågår hela tiden och ibland behövs större insatser med grävmaskiner o.dyl för att byta ut vissa delar.

 

Oftast är vi vana att se Arnes ryggtavla när han ligger nere i pumphålet och fixar! Eller när han.......

i obekväm ställning grejar med maskinparken i bastun! Som tur var så har två kronprinsar till vattenriket klivit fram den ena är...

Anders Steen den starke III och 

 

 Lars Samborg den starke IV

Så återväxten för nya vattengurus ser ganska bra ut!

 

Dricksvattnet är kommunalt men där behöver också kranar och kopplingar ses över. 

 

Vi tackar er alla för allt ni gör, för det viktigaste i vårt koloniområde - vattnet, utan er vore livet ganska torrt!

 

Text o bild Eva Carlsson

Bild damm Markus Lähdes