Kiholms Koloniförening

Reportage,bilder & kåserier säsong 2015,

välkommen med ditt bidrag!

Kiholmsdagen blev en festdag!

2015-06-16

 

Det blev en lyckad heldag tillsammans, för att fira sommaren och vårt vackra Kiholm. Solen strålade så glatt och alla var laddade för loppis och en festkväll.

 

Loppissakerna ställs på plats. Ruljansen kan börja!

Transportmedel för fri hemkörning!

Förhandsvisning!

 

Vi som hade loppissaker att sälja var där tidigt för att ställa i ordning bord och packa upp våra prylar, våndan var stor med att föröka prissätta våra alster - alla gav tips och råd, det blev fnittrigt och vi "bytte" varor med varandra. Vi var lite oroliga först att det inte skulle komma några kolonister till vår loppis, men det kändes ändå ganska lugnt med tanke på att fikat bara kostade 10 kr och Ulla, vår kassör, hade bakat underbara bullar med vaniljkräm i. 

Loppisen öppnade och det strömmade in besökare. Det var så roligt, Carita bjöd på smakprov av sin hemgjorda rabarber-marmelad, kläder provades, porslin, vackra ting och praktiska saker - som gräsklippare och mulltoa fick nya hem. Det blev en lyckad loppis!

 

 

 

 

 

 

Den vackra klänningen var det många som provade!

Vovven ej till salu!

 

Efter loppiset så skyndade vi hem till våra stugor för att njuta av det vackra Prinsparets bröllop.

                                   Foto: Mattias Edwall,Kungahuset.se

När de unga tu fått varandra och glädjetårarna var torkade, så packade vi i ordning vår picknickkorg, satte på dansskorna och begav oss på nytt upp till vår nyrenoverade klubbstuga, där huset var dukat för fest!

 

Nya köksluckan & bänk

Vi åt och drack gott, sjöng allsånger, berättade historier och alla var glada och kvällen så lyckad!

 

Kvällens drottning Ulla med sin prins Jan öppnade dansen, vi hade så skoj och dansade alla tillsammans i olika formationer, stilar och bus!

Ett stort tack till Ulla, Janne med barn och barnbarn som hade lagt ned så mycket arbete med förberedelser, bak, sånghäfte och musikanläggning! Nu blir det inga fler bilder, för fotografen försvann i dansen!

Vi kan nöjt konstatera att Kiholmsdagen i juni månad kommer att bli en tradition, sådan härlig gemenskap i vårt koloniområde!

 

Text och bild: EC/JD