Kiholms Koloniförening

Reportage,bilder & kåserier säsong 2015,

välkommen med ditt bidrag!

Vårt första "Fredagsmys"

2015-09-06

 

Packade min lilla middagskorg och gav mig iväg till vårt fredagsmys, det hade regnat hela dagen och parkeringarna i vårt område var oroväckande tomma. Men hur många personer behövs det för att mysa?

Ulla och Janne mötte vid dörren, ljusen var tända och skön musik i bakgrunden, nu var vi i alla fall tre stycken. Vi packade upp vår mat och satte oss att äta, då droppade det in flera spekulanter på fredagsmyset, tillslut var vi 10 personer.

Elsie och Janne från stuga 168 hade kubb med sig, så efter maten gick vi ut i skymningen och delade in oss i lag. Det kändes som i gympan i skolan, skulle jag bli vald sist eller?

Elsie och Janne har spelat kubb på Gotland i flera mästerskap så kunskap om regelverk och konsten att spela kubb var förträfflig! 

 

 

Vi hann med två omgångar innan mörkret föll, jag vet inte hur det gick till men jag fick in 3 raka träffar på kubben så den föll, applåder och plötsligt blev jag någon att räkna med, det var fler som överraskade och spänningen var olidlig. Mitt lag förlorade marginellt, men vad spelar det för roll, skoj var det.

Vi gick in igen i klubbstugan och värmde oss med en kopp kaffe, någon hade kakor med sig, en annan hade chips och hemmagjord dipp så det blev ett riktigt knytis tillslut.

Vi pratade och hade det verkligen mysigt, vi skildes och önskade verkligen att dessa kvällar fortsätter nästa säsong när kvällen är varmare och ljusare. 

Jag famlade mig hem till stugan i mörkret och kände mig glad, en trevlig kväll och jag var skitabra på kubb.........

 

text o bild Eva C