Kiholms Koloniförening

Reportage, bilder & kåserier säsong 2017

Välkommen med ditt bidrag!

 

Kiholmsdagen 2017 (del 1)

2017-06-19

Loppisen inledde dagen

Det sägs att man ska ha mål i livet, nåväl kalla det föresatser eller vad ni vill. Hur som helst, förra året lovade jag mig själv att inte bara shoppa utan även sätta upp eget bord på Kiholmsdagen. Sagt och gjort! Familjen aviserades ett år i förväg så nu blev det av. Jag som nästan alltid åker kommunalt från Stockholm fick sju kassar utskjutsade med bil. Ja - alla grejor "bor" inte i kolonistugor!

 

Maken utlovade extra pussar om jag lyckades sälja hans gamla kurslitteratur. Didn´t happen!

I år var det soligt och fint så det fanns både bord ute och inomhus. Kaffe, saft och Ullas prima hembakta bullar fanns också för de som var sugna på lite fika på eftermiddagen.

Många fyndade och trängseln var störst i början.

Avansen blev kanske inte så stor men glädjen är större när man vet att sakerna kommer till användning. "Använd det igen - använd det igen" för att citera humorduon Nancy & Carina från SVT:s Daily Live om ni kommer ihåg?

En del av förtjänsten shoppades upp vid de andra borden. Det var någon som sa att det vore smart att inför nästa år sätta upp en skylt om LOPPIS nere vid Kiholmsvägen för att locka lite folk utifrån också. Kanske kan vara något! Vi räknar med loppis nästa år också.

En bra dag - när jag kom hem satt koltrasten och sjöng på grannens tak - ett till av livets små glädjeämnen.

 

Text & foto/JD Foto/Tord