Kiholms Koloniförening

Reportage, bilder & kåserier säsong 2019

Välkommen med ditt bidrag!

Vattnets väg!

2019-04-16

 

Liten presentation om vattnets komplicerade väg från Mälaren till våra tomter. Samt vatttengruppens stora ideella insats, dygnet runt för att vi ska kunna vattna vår grönska!

Vattnet har 3 stationer att ta sig igenom, vi börjar med att följa stigen ned till sjön!

 

Där finner vi station 1, insuget, där lurar många problem, igenslammat filter med pollen och sjöskräp, lågt vatten så pumpen drar in luft och annat som jag kanske inte förstår!

 

Station nr 2, pumpen som ligger 80 m upp i hästhagen. 

Det är här medlemmarna i Vattengruppen tillbringar sina somrar!

 

Pumpen har ett larm som är kopplat till  Vattengruppens mobiltelefoner. Larmet går när pumpens tryck blir lågt eller om den stannar, vilket händer väldigt ofta!

 

Vattengruppens pumptroll nr 1 Anders Steen som ibland har varit tvungen att ta ledigt från sitt arbete och helt ideelt arbetat med vårt vatten. Anders har tillbringat den största delen av sina somrar i detta pumphål. 

Under alla timmar i det larmande pumphålet så har en vänskap utvecklats med Salamandern Sture, en kompis att hålla i handen. 

 

År 2010 tog jag den här bilden på ett annat pumptroll som bodde i hålet, Arne Dillström som i ca 14 år har jobbat med systemet. 

 

Station 3 för vattnet är bassängen, som ligger uppe i skogen i område 1. När bassängen är fylld så går vattnet ut med självtryck till våra tomter.

Bassängen måste alltid rengöras på våren innan den fylls upp med vatten.

 

Så nu alla kolonivänner, nu vet ni hur det går till med vattnet och vi håller tummarna för att det blir en bra vattensäsong utan krångel, så vår Vattengrupp kan komma upp i ljuset och få njuta av sommaren i lugn och ro. Tycker nästan att vi ska ha en årlig Vattenfest för att hylla våra hjältar och uppskatta vårt vatten!

 

 

 

Text o bild Eva C