Kiholms Koloniförening

Reportage, bilder & kåserier säsong 2019

Välkommen med ditt bidrag!

Öppen trädgård, lite honung & "bisnack" med Biodlarbosse

2019-07-08

Trädgårdsdagen började med att vi fick tillfälle att prata med biodlare Bosse om våra bin i Kiholm, han berättade och visade hur de tillverkade honung i bikuporna! Fanns även möjlighet att köpa Kiholmshonung. Bosse kommer tillbaka några gånger till i sommar för att sälja mer nyslungad honung, till er som inte hade tillfälle denna gång!

 


 

När bistunden var klar så gav vi oss ut i området på jakt efter öppna grindar med en välkomnade stol utanför! Det var inte så många kolonister som hade öppnat sina grindar, kan det vara så att man lägger på sig för stora krav, tror att allt ska vara tipptopp, blommorna stå rakt och allt ogräs borta? Men det är så roligt att besöka andras trädgårdar utan krav, få inspiration, byta erfarenhet, kunskap och kanske ny vänskap!

 

 

Två glada grannar i område 3 välkomnade oss in i deras underbara trädgårdar, där blommorna får växa fritt och ett underbart lugn råder!

 

Precis så är det, en trädgård under uppbyggnad,  för ideerna tar aldrig slut, trevlig skylt hos Christina område 3.

 

Två arbetande grannar i område 1, klädda för att skydda sig mot fästingar. Opps!!! Var öppen trädgård idag? Ja ja, men de fick vara med på bild i alla fall och vi fick en trevlig pratstund!

 

Ett mysigt Hans & Greta hus på område 6

 

Det är så vackert i Kiholm, vilken grönska. Härligt att våra bin trivs och har sådant utbud av blommor. Nu får vi hoppas till nästa Öppen Trädgård att det är fler som vill visa sitt paradis, både smått som stort!

Tack Ki, Christina och Sini för intiativet!

 

Text o bild Eva C

Bild Ulla P