Kiholms Koloniförening

Reportage, bilder & kåserier säsong 2019

Välkommen med ditt bidrag!

En semestervecka i kolonin!

2019-07-22

När Anders Steen, Vattengruppen har semester så händer det grejer i vår koloni. Den här gången fick han hjälp och support av Jonas område tre, vattengurun Arne och Thord område fyra.

Nu skulle ett dike grävas för dränering vid parkeringen område två, för att undvika översvämning när dammen töms på hösten. En grävmaskin hyrdes och hämtades med släp från Cramo. Och arbetet påbörjades, marken var så hård att gräva i och stora rötter överallt. Efter att ha slagit ihop sina kloka huvuden och diskuterat med kunniga i området, så kom de fram till att bilvägen inte behövde grävas upp utan att det gick att gräva mot en trumma som låg lite lägligare till. Så arbetet flöt på trots regnskurar och blev klart på 2-3 dagar.

Det var poppulärt att gräva, turordning gällde! 

Inger och jag gjorde äggmackor och serverade lunch i dagarna två. Alkoholfri öl om någon undrar!

 

 

Men nu då, var det dags för lite bad och hängmatta?

Anders hade ännu ett projekt som väntat länge på att förverkligas, och nu hade han " Grävteamet" som hittat varandra och jobbade så bra ihop, dags att skrida till verket!

För tre år sedan så fick Anders en jättevacker bastudörr av Eva stuga 23 som för två år sen lämnade jordelivet och sin kolonistuga. Nu var det dags att hedra hennes minne och se till att den vackra dörren kom på plats.

 

Arbete påbörjades med att ta bort den gamla dörren!

 

Nya gångjärn monteras på! 

Lite fix och trix för att måtten ska stämma i dörrramen! 

Så här fin blev dörren när den kom på plats! 

Inger i bastugruppen har pyntat och gjort så fint i bastun, ser ni att det fattas en tavla på höger sida? Vi löste det, Inger har en favorittavla i färg som fanns i hennes mors hem, vi fotade av den, gjorde om till svartvitt, köpte en ram, monterade och nu hänger den på sin plats i bastun!

Så nu får ni komma på vernissage och dörrutställning till minne av Eva stuga 23. Tänk vad det går att göra fint med små medel bara viljan och glädjen finns!

Kommer snart en helhetsbild från bastun, vi väntar in ett par gardiner som Lotta så snällt skulle hjälpa till med att sy!

 

Lekdags

Efter allt arbete så längtade vi efter lite gemenskap i området, så med väldig, väldigt kort varsel så ordnade vi en turenering i kubb med korvgrillning! Det blev jätteskoj, några av våra grannar kom förbi och drog iväg några pinnnar!

Det var psykiskt påfrestande med kubb, ibland träffade man och var hjälte för att i nästa sekund inte träffa alls och förlorade. Men strunt i det, skoj var det i den vackra sommarkvällen!

Dags för krovgrillning och snart kanske gossarna ser ut som på Ingers tavla, trötta o mätta!

 

Längtar inte ni efter lite skoj och gemenskap ihop, vi har ju en jättefin klubbstuga och många trevliga grannar i vår vackra koloni!

Förra säsongen så sa styrelsen ifrån att de inte mäktade med att anordna event och fester, en efterlysning gick ut efter en festkommité. Men det rann ut i sanden.

Hur ska vi lösa det? Det behöver inte vara så märkvärdigt, någon person som känner sig lite driftig bokar lokalen, annonserar på anslagstavlor o hemsida, typ av event Sen kommer vi alla och tar med oss det vi vill äta och dricka och hjälps åt med det praktiska under eventet. Vi kan ha grillfest, kubbturnering, skördefest, kräftskiva, barnens dag, hundutställning , områdeskampen m.m

 

Eller så kan vi lösa det som med ett klippschema, i år är det område 1 som ordnar nått skoj, nästa år område 2 osv.

Vad tror ni? Känns så slösigt att inte ta tillvara på alla underbara människor i kolonin, prata oss samman, ge varandra ideer och ha skoj ihop!

Få se om det är någon som har en organisations-ådra i sig och kliver fram!

 

Tack för den här semesterveckan, det var jätteskoj att skapa tillsammans!

Text o bild Eva C