Kiholms Koloniförening

 

Miljö och odling

 

Reportage från eventet: Så tar du hand om din skörd

2019-09-16

På vår hemsida har det funnits en inbjudan till ett event i Vaxmyra koloniträdgårdsförening. Detta har arrangerats av Östra regionen av Koloniträdgårdsförbundet med Christina, som vår representant, i täten.

 

Rubriken var: Hur tar vi hand om vår skörd?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi var ett nätt litet gäng som hörsammat denna inbjudan, ca 7 - 8 personer. Tråkigt för alla som inte var med men tillställningen blev väldigt lättsam och trevlig som det ibland bara kan vara i ett mindre gäng. Vi kunde dela erfarenheter både av odling, och förstås vad vi kunnat göra av resultatet av våra ansträngningar, samt även andra frågor där vi också hade gemensamma upplevelser.

 

Christina och Madde hade förberett väldigt noga och dagen var mycket pedagogisk upplagd. Vi fick olika recept att själva ta oss an och hade hela tiden Madde till hjälp om det uppstod frågor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det smakades förstås på det vi gjort och dessutom fick vi alla med oss en burk var hem. 

De från Vaxmyra som stod för lokalen var behjälpliga med att få fram det som behövdes av grytor och annat till måltiden.

 

Då alla klarat av att följa recepten och var färdiga för gemensam ”provning” bjöd Madde på mat. Fantastiskt gott och nyttigt. Matvete med en pytt av olika egenodlade grönsaker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så stort TACK för ett trevligt arrangemang som gärna får upprepas (kanske på Kiholm?). 

 

Vid pennan Ki