Kiholms Koloniförening

 

Miljö och odling

 

Biologiska mångfaldens dag den 22 maj

2021-05-13

Den 22 maj är den internationella dagen för biologisk mångfald. Denna dag är en av FN:s internationella dagar och uppmärksammas årligen. Syftet med dagen är att påminna om den biologiska mångfaldens betydelse för allt liv på jorden, sprida information och inspiration samt att väcka debatt. För mer tips och information kan du kika på ett tidigare inlägg på vår hemsida: HÄR.  

Du kan lära dig mer om mångfald och få inspiration genom att ta del av en hel del aktiviteter som pågår under inför, under och efter den 22 maj. Flertalet av dessa aktiviteterna genomförs digitalt just i år. Vilka aktiviteter som pågår kan du hitta på biologiska mångfaldens hemsida https://www.biomfdag.se/.  

Du kan även själv bidra till biologisk mångfald genom att anpassa din egna lott/trädgård för att gynna både artrikedom och insekter. Många bra tips på vad du kan göra finns att ta del av på hemsidan rikaretradgård.se.

Låt oss njuta av den underbara naturen runtom oss och tillsammans jobba för en artrik natur! Med önskan om en härlig och inspirerande dag!