Kiholms Koloniförening

   Reportage, berättelser gammalt som nytt !

Säsong 2010

 

                                           Klubbstugan                                     

Stor-röj och Stor-plask vid bastuhuset !

2010-06-16

På försommarmötet så bad vi i Bastugruppen om hjälp att röja i grönområdet kring bastuhuset. Läget var akut så vi bestämde tisdagen därpå kl. 18.00 för de som ville hjälpa till.

Riikka bakade muffins och kokade kaffe, jag köpte nybakade bullar på Willys och lastade bilen full med sladdar, trimmer, såg och andra redskap vad de nu heter och for ned till bastun. Himlen var alldeles svart, kändes som det skulle börja spöregna när som helst, typiskt tänkte jag, vi ville ju så gärna det här.

När klockan var 18.00 så började det komma ner arbetsugna Kiholmskolonister med krattor gräsklippare och hundar. Efter en stund så kom ordförande Anders puttrandes på sin åkergräsklippare. Och efter honom kom solen, det svarta molnen bara blåste bort, då blir man lite tacksam faktiskt !

 

 

Det var en härlig syn att se alla som kom med iver och glädje för att hjälpa till, det värmde gott i hjärtat och vårt fikakalas skulle bli av.

 

Riikkka gör djupdykning  bland Kirskålen

 

Alpo klättrade i träd som en van arboginist

 

 

Kent försökte släta ut marken som vildsvinen bökat upp !

 

Gunilla har uppfunnit ev slangbella för vildsvin !

 

 

Claes gick runt sjökanten med trimmern, plötsligt hörde vi ett plask och vi såg  Claes halvligga i vattnet på rygg. Och inte bara det i varsin hand höll han kontaktakterna från trimmern och förlängnings sladden. Någon sprang in i bastun och drog ur kontakten och jag hoppade i med skorna på för att försöka få upp honom. Kent plumsade också i för att få upp vår ofrivilliga badare. Det var läskigt en stund när man såg honom på rygg med kontakterna i händerna. Men som tur vad så slutade det hela lyckligt !

Claes står och dropptorkar, cigaretterna blev plaskvåta, men han fick en av Kent som tröst !

 

 

Tillslut fick vi fika och goda muffins, bastuområdet blev fint och Claes hade fått på sig torra kläder som frugan kommit ned med. Mina skor står fortfarande på tork....... Så här mysigt har vi när röjteamet rycker ut, häng med du också nästa gång ! / Eva

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)