Kiholms Koloniförening

   Reportage, berättelser gammalt som nytt !

Säsong 2010

 

                                           Klubbstugan                                     

Vår nya idrottsplats+ invigningen !

2010-07-08

En glädjande nyhet ! Föreningen har berikats med en volleyboll-badminton och boulebana

 

 

Mellan område 1 och odlingslotterna fanns på 1980-talet en fin fotbollsplan, tillslut växte den igen med gräs och sly. I 4-5 år har tanken funnits om att anlägga en riktig bollplan på platsen. Och nu har det skett !! Nisse i stuga 38 och Alpo i stuga 29 har sedan i våras, rensat området med lie, färdigställt marken, forslat dit två lass sand, vattnat och vältrat, gjutit nätstolpar i cement och riggat upp ett gediget vollybollnät som går att reglera i olika höjder. Nu är planen klar, tankar finns om badminton-volleyboll turneringar mellan stugområdena, planen går även att använda som boulebana.

 

Test av bollplanen

 

En anslagstavla kommer att sättas upp med förhållningsregler, tex att banan ska återställas efter användning med raka o.dyl.

Nu när det hänt så mycket i föreningen så känns det som vi ska skapa en idrottssektion i klubben, vid regniga dagar så kan vi ha bordtennisturneringar i klubbhuset eller någon annan aktivitet, möjligheterna finns att förvandla idéer till verklighet, det har vi sett nu.

 

Alpo och Nisse, banans skapare, med en yngre beundrarskara

 

Fortsättning , invigningsdagen !! 

 

 

Så var det dags, lördagen den 17 juli 2010 så hade vi en invigningsfest för Kiholms nya sportplan och ny öppning av bastun som fått sitt nya aggregat.

Vi samlades på bollplanen som var smyckad med ballonger och serpentiner, Tommy sköt iväg korken från en jättePommac över planen (meningen var att Alpo eller Nisse skulle fånga den med badmintonracket )

 

Tommy fick skjuta iväg tre korkar innna Alpo nästan lyckades fånga en. Vi minglade åt salta pinnar, skålade i pommac, och några provade volleybollen  och resten av gänget gick igång med en boulematch !

 

 

Det blev en trevlig kväll, trots att det blåste upp och himlen var svart ( vi skulle behövt lite regn ) . Efter invigningen gick vi ned till bastun där Riikka från bastugruppen väntade med grillad korv, kaffe o kakor !

Vi var ungefär 50 Kiholmskolonister som åt korv och hade trevligt, en del badade, några satt i bastuhuset, några satt och ljög på stenmuren, så Riikka och jag som fixat det hela kände oss nöjda att alla var så glada och tacksamma.

Sportplanen är invigd t.o.m av några hästar som hade rymmt, dom trodde att det var en manege och lämnade prydliga hovspår efter sig !

Så nu blir det aktiviteter av, boulegänget håller redan på och organiserar sig !

Tack Alpo och Nisse för ert fina jobb !

 

Text o bild Eva Carlsson

 

Antal kommentarer: 2

2010-07-17 13:27:15 - eric.sjostedt@bahnhof.se

Kul! Jättekul och snyggt jobbat! :)(star)8-):P

/Eric Sjöstedt

2010-07-18 21:18:43 - Riikka Soini, riikka.soini75@gmail.com

Trevligt att killarna har fixat detta! Jag måste väl börja öva lite "boule" med Tomas, kanske vi kunde ha lite nybörjartur;):) Hoppas det finns några "proffs" som kan lära oss lite hur man gör...:D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)