Kiholms Koloniförening

   Reportage, berättelser gammalt som nytt !

Säsong 2010

 

                                           Klubbstugan                                     

Trädgårdsflickorna

2010-08-07

Foto: Viola i det gula huset

Det började med lite småprat över staketet som skilde deras odlingingslotter åt.

Maria hade skaffat sin lott för att odla lite blommor och grönsaker. Maritta hade andra planer, hon ville skapa en vacker plats, där blommorna fick bestämma temat, små oaser att sitta ned och njuta av, alla med olika färg och innebörd.

Maria och Maritta är två stora konstnärer, Maria är akvarellens och tavlornornas konstnär och Maritta är livskonstnär som med sin bakkonst och känsla för vackra detaljer vill glädja andra människor, ge dom feststunder där allt är i samklang och glädje och lycka råder.

 

Foto: Viola i det gula huset

Maritta älskar att baka, hon är självlärd och favoriten är att göra vackra tårtor och bakverk med pyttesmå detaljer som rosa fjärilar, rosor och svanar

Vid ett tillfälle så skulle hon arrangera ett bröllop i Göteborg, då dukade hon med en vacker duk som hon broderat 1.400 rosor på, porslin och utsmyckning valdes med omsorg och buffén med alla rätter och bröllopstårtan tillagade hon själv. Belöningen för allt arbete är för Maritta att glädja andra, att de känner sig välkomna och njuter av tillställningen. Hennes dröm är att få ha ett eget litet kaffe´, hon har redan samlat på sig broderade dukar, porslin och termosar av kvalite´ för att någon gång få öppna sitt kafé.

 

Vid en pratstund över staketet så var väninnorna sugna på att hitta på något roligt, visa vad man kan göra för annorlunda ting på sin odlingslott. Idén gick ut på att Maritta skulle baka somriga kakor som konstverk och Maria skulle måla av dem i akvarell. När de har sina projekt ihop så kallar de sig Trädågdsflickorna, ett passande namn på två entusiaster från Kiholms odlingslotter.

 

 

Foto: Fredrik Gustavsson

Trädgårdsflickorna, Maritta och Maria

 

Maritta satte igång och baka och sen hjälptes de åt att duka fram alla bakverk så de kom till sin rätt med vackra dukar, ljuset och blommorna. Maria målade akvarelltavlor som vi kanske får se någon gång på venissage i klubbstugan. Länstidningen kom dit och skrev ett reportage, de var så imponerade av projektet och över alla fina bilder de fick möjlighet att ta.

 

Vi önskar Trädgårdflickorna välgång i sitt arbete med att förmedla det vackra i livet till  oss, som hastar genom livet med skygglappar på !

 

Häng med och titta på fler vackra bilder som Fredrik Gustavsson har tagit ! KLICKA HÄR

 

/ Text Eva Carlsson

Antal kommentarer: 2

2010-08-23 22:21:17

(inlove)(inlove)(inlove)

2010-09-17 23:26:36 - Allan och Ingegerd Samuelsson, allan.samuelsson@comhem.se

Vad fint ni har gjort och vilka goda bakverk du har gjort, Maritta. Det vattnas i munnen bara av att se bilderna. Det ska bli roligt att se tavlorna också.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)