Kiholms Koloniförening

Reportage, historier gammalt som nytt !

Säsong 2011 

 

 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Bassängstädning !

2011-04-18

Har varit Kiholmskolonist nu i fem år och jag har aldrig riktigt förstått det där med sommarvatten, jag trodde att det pumpades upp vatten i en ledning från Mälaren som sedan fördelades på våra olika områden. 

Men nu vet jag hur det hänger ihop, i söndags så hade område 1 bassängstädning, så jag tog mig dit med min kamera för att se vad det handlade om.

 

Långt in i skogen låg en jättestor bassäng, flera flitiga medlemmar från område 1 borstade och forslade bort löv, sand och jord från bassängens botten.

 

Det var inget lätt uppgift, hade jag tagit mig ned dit så hade jag garanterat inte tagit mig upp igen. Allt som de sopade ihop lades i en plastlåda som firades upp till kanten. Bassängen måste göras ren innan den fylls på med sommarvattnet från Mälaren. 

 

Min första tanke var varför lägger man en bassäng långt in i skogen och inte ens nära sjön, men bassängen ligger där för att det är den högsta punkten inom vårt område.

Vattnet rinner sedan till varje tappställe med självtryck. Det innebär att trycket i område 1 är lägst och i område 3 och 4 är det högst. Så det är naturens lagar som bestämmer läget. Dammen rymmer ca  150-170 m3.
Så nu vet vi alla att vattnet som vi vattnar våra grönsaker med, har vandrat en lång väg innan det når våra kranar. /Text o bild Eva C
 
Tack alla kolonister i område 1 för er insats för sommarvattnet !